NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
de NMG zoekt een projectleider Natuur & Landbouw

de NMG zoekt een projectleider Natuur & Landbouw

Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) is een overkoepelende natuur- en milieuorganisatie die werkt aan een mooi en duurzaam Groningen. Bij de NMG zijn 50 grotere en kleinere natuur- en milieuorganisaties aangesloten.

De NMG zoekt per direct een
Projectleider Natuur en Landbouw voor 24 uur per week

De Natuur en Milieufederatie Groningen
De NMG inspireert mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treedt op als aanjager en verbinder. De NMG zoekt kansen, creëert mogelijkheden en stimuleert de uitvoering van projecten. De kwaliteit van de leefomgeving van Groningen en het karakteristieke landschap is een kernwaarde die de NMG wil behouden en blijven ontwikkelen. Daarvoor kiest de organisatie een positie midden in de Groninger samenleving. En we doen dat niet alleen, maar in nauwe samenwerking met inwoners, lokale organisaties, bedrijven en overheden.

Functieomschrijving
Zie jij met lede ogen toe hoe de biodiversiteit in het landelijk gebied achteruit holt en wil je een bijdrage leveren om dit proces te stoppen, dan is dit je kans. Als projectleider Natuur en Landbouw zet je samen met andere betrokkenen en de agrarische sector stappen om het tij te keren. Je ontwikkelt samen met betrokkenen, op provinciaal en landelijk niveau, een visie op een levensvatbare landbouw in harmonie met de natuur. Je vertegenwoordigt de NMG in overleg met de agrarische sector, met terrein beherende organisaties (Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Groninger landschap en Landschapsbeheer Groningen), overheden en burgers. Je signaleert ontwikkelingen, initieert en coördineert projecten en komt met innovatieve oplossingen die de kwaliteit van het leefgebied van plant, dier en mens verbeteren. Je draagt zorg voor de acquisitie en uitvoering van projecten. Je bouwt een netwerk op en legt verbindingen tussen burgers, overheid en agrarische/natuurorganisaties en brengt ze in contact met elkaar.

Je profiel
Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau in de richting groen, agrarisch, maatschappij, bij voorkeur bos en natuurbeheer, plattelandsvernieuwing, bodem en water, of international development management. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

• Je hebt een groen hart en wilt je graag inzetten voor een mooie en duurzame provincie.
• Je bent bedreven in het acquireren, ontwikkelen en managen van projecten.
• Je hebt affiniteit met de natuur en het landschap in Groningen.
• Je hebt kennis over en ervaring met de agrarische sector.
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.
• Je bent een netwerker en verbinder.
• Je bent daadkrachtig en initieert kansen.
• Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen
• Je bent creatief in het bedenken van oplossingen

Wij bieden
• Een afwisselende functie voor 24 uur per week;
• een dynamische organisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken;
• een gemotiveerd team collega’s dat vastberaden werkt aan een mooi en duurzaam Groningen;
• een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden met uitzicht op verlenging (afhankelijk van acquisitieresultaten en functioneren).

Procedure
Neem voor meer informatie contact op met directeur Anneke Schäfer via 050 2085012. Stuur je motivatie en CV voor 7 maart naar info@nmfgroningen.nl. De sollicitatiegesprekken zullen op 20, 21 of 22 maart plaatsvinden.

Contactpersoon

Anneke SchäferLinkedin profiel van Anneke Schäfer
Directeur
Telefoonnummer: 050 3130800
a.schafer@nmfgroningen.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF