NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een landelijke campagne om bewoners te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen. Samen met diverse andere groene organisaties en de gemeente Groningen ontplooit de NMG activiteiten voor deze campagne.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Operatie Steenbreek Groningen en op de landelijke campagnewebsite van Operatie Steenbreek. Daarnaast heeft de gemeente Groningen een leuke en informatieve tv-serie ontwikkeld met Oog TV ‘Tegels eruit, tuin erin!’.

Buurt- en Tuinfestival Operatie Steenbreek

Van 13 maart t/m 13 mei wordt het Buurt- & Tuinfestival Steenbreek georganiseerd. Tijdens dit festival willen we samen met bewoners uit de wijk Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn vergroenen.

Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwillige medewerkers: bewoners uit de hiervoor genoemde wijken die samen met ons het festival tot een succes willen maken! We vertellen er alles over op de informatiebijeenkomst op dinsdag 28 februrari en donderdag 2 maart om 19.30 uur aan de Innovatiewerkplaats, de Wijert, Van Schendelstraat 9. Daarnaast zal tuinontwerpster Rixt Langeveld op 28 februari en Michiel Coesel op 2 maart informatie geven over natuurrijk tuinieren en de gevolgen van verstening.

Veel tuintips
Verder heeft de NMG de afgelopen jaren al veel gedaan in het verlengde van deze campagne. Kijk voor meer tips op het gebied van natuur- en diervriendelijk én gifvrij tuinieren daarom op de volgende pagina’s:

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF